Ignaci Ferrandell Gual Moix

Palma †1804

Era fill d’Ignàcia Gual Moix Puigdorfila i d’Ignaci Ferrandell Verí. Fou regidor perpetu de l’Ajuntament de Palma. El 1789 fou elegit diputat del regne de Mallorca per a assistir a la jura de Ferran VII com a príncep d’Astúries juntament amb Antoni Montis Álvarez, també regidor perpetu. El 5 d’agost de 1789 obtengué del rei Carles IV mercè de títol del regne amb la denominació de marquès de la Cueva. El 8 d’octubre de 1802 fou nomenat gran d’Espanya.

Es casà (1783) a València amb Maria del Carme Castellví Ferrer (filla de Joaquim Manuel de Betlem Castellví La Figuera, baró de Benafer, i de Maria Montserrat Ferrer Pròxida) i no deixà descendència. Morí a València el 18 de gener de 1804 amb testament que havia disposat el 8 de desembre de 1803 en poder del notari Joan Baptista Jover, en què nomenà hereva universal la seva dona amb substitucions a favor de les seves nebodes Maria de la Concepció Gual i Maria Francisca Villalonga Ferrandell. Maria del Carme Castellví Ferrer renuncià (1804) l’herència en favor de la seva neboda Maria Francisca Villalonga Ferrandell, II marquesa de la Cueva o de Casa Ferrandell, casada amb el militar d’origen toledà Ramón Maroto González Ruiz Herrera.


Bibliografia
ARM, ECR-1159, f. 7v.
Ramis de Ayreflor, J. (1911). Alistamiento noble de Mallorca del año 1762: Noticias genealógicas, heráldicas y biográficas de los individuos y familias continuados en el mismo. Palma: Imprenta de Amengual y Muntaner.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s