Col·legi Madre Alberta

Amb escriptura de 16 de desembre de 1965 autoritzada pel notari Florencio Villanueva Echeverría, les germanes María de las Mercedes i María Juan Serra vengueren sengles porcions de 8.628 m² i 40.000 m² procedents, respectivament, de Son Puigdorfila Vell i Son Puigdorfila Nou, per preu, ço és, la primera de 20.000 pessetes, i la segona, de 80.000 pessetes, a la Congregación de Religiosas de la Pureza de María Santísima, que les adquirí representada per la superiora general, la mare Juana Galmés Riera (RP6: 5787-III, 5791-III).

Amb escriptura de 23 de setembre de 1967 autoritzada pel mateix notari, la mare María de las Nieves Armas Armas, com a superiora general de la congregació, agrupà ambdues porcions sota una mateixa finca registral. Confrontava, al nord, amb Son Moix Blanc; a l’est, amb Son Puigdorfila Nou; al sud, amb Son Puigdorfila Vell, i a l’oest, amb el camí de Son Rapinya (RP6, 8016-III, 1a).

Al mateix acte, la congregació manifestà que damunt la parcel·la s’estava construint «un colegio que se llamará Madre Alberta, integrado por un grupo de edificios enlazados entre sí por un paso cubierto, destinando el resto a campos de juego, aparcamientos y jardín». Per a finançar les obres, la congregació hipotecà la propietat al Banco de Crédito a la Construcción en garantia d’un préstec de 69.648.000 pessetes amb un interès del 4,5% i un termini de 30 anys. La transacció s’elevà a escriptura pública el 5 de desembre següent davant el notari de Madrid Carlos Balbontín Gutiérrez. Amb escriptura de 23 de maig de 1969 autoritzada pel notari de Madrid José Roan Martínez, la congregació constituí una nova hipoteca sobre aquesta i altres cinc propietats a favor de la mateixa entitat bancària en garantia d’un préstec de 23.216.000 pessetes amb el mateix interès i termini que l’anterior (íd., 2a-4a).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s