Son Serra / Divisió tercera

Procés de parcel·lació de l’anomenada divisió tercera de Son Serra (1887-92)

Pactes i condicions dels contractes de compravenda

  1. Els trasts es venen per via d’emfiteusi.
  2. El comprador ha de pagar al venedor o als seus hereus un cens reservatiu el 21 de desembre de cada any.
  3. El venedor, Jaime Miró Granada Comas, es reserva l’alou o domini directe i el dret de lluïsme en tots els traspassos.
  4. El comprador ha de tancar el solar amb una paret d’1,2 m d’alçada i 60 cm de gruix.
  5. Les escriptures de compravenda s’han de signar davant els notaris Cayetano Socías Bas o José Socías Gradolí.
  6. El comprador ha d’entregar al venedor lliure de tota despesa una primera còpia autèntica de l’escriptura de compravenda degudament inscrita en el registre de la propietat.

El 2 de maig de 1887, davant el notari Cayetano Socías Bas, Jaime Miró Granada Comas establí al fuster Antonio Ramón Pujol, per preu de 900 pessetes, un trast de 300 m² que confrontava amb el camí de la Vileta i terres romanents (RP2, 5189-terme, 1a).


El 2 de maig de 1887, davant el notari Cayetano Socías Bas, Jaime Miró Granada Comas establí al jornaler Antonio Sallarés Oliver, per preu de 900 pessetes, un trast de 300 m² on construí una casa de planta baixa, dos aiguavessos i corral marcada amb els nombres 57-61 —després, 91 i 93— del camí de la Vileta. Confrontava amb dit camí, terres romanents i la propietat de Sebastián Planas (RP2, 5191-terme, 1a).


El 2 de maig de 1887, davant el notari Cayetano Socías Bas, Jaime Miró Granada Comas establí al jornaler Sebastián Planas Frau, per preu de 1.500 pessetes, un trast de 500 m² que confrontava amb el camí de la Vileta i terres romanents (RP2, 5194-terme, 1a).


El 20 d’agost de 1887, davant el notari Cayetano Socías Bas, Jaime Miró Granada Comas establí al jornaler Miguel Frau Palmer, per preu de 900 pessetes, un trast de 300 m² que confrontava amb el camí de la Vileta, terres romanents i la propietat de Mateo Ripoll Jaume (RP2, 5411-terme, 1a).


El 22 d’agost de 1887, davant el notari Cayetano Socías Bas, Jaime Miró Granada Comas establí al jornaler Mateo Ripoll Jaume, per preu de 900 pessetes, un trast de 300 m² que confrontava amb el camí de la Vileta, terres romanents i la propietat de Sebastián Planas Frau (RP2, 5410-terme, 1a).


El 30 de març de 1892, davant el notari José Socías Gradolí, Jaime Miró Granada Comas establí al trencador Mateo Planas Frau, per preu de 600 pessetes, un trast de 200 m² que confrontava amb el camí de la Vileta, terres romanents, la casa d’Antonio Ramón Pujol i la terra de Miguel Frau Palmer (RP2, 5992-terme, 1a).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s