Son Serra / Divisió segona

Procés de parcel·lació de l’anomenada divisió segona de Son Serra (1886-1905)

Pactes i condicions dels contractes de compravenda

  1. Els trasts es venen per via d’emfiteusi.
  2. El comprador ha de pagar al venedor o als seus hereus un cens reservatiu el 21 de desembre de cada any.
  3. El venedor, Jaime Miró Granada Comas, es reserva l’alou o domini directe i el dret de lluïsme en tots els traspassos.
  4. El comprador ha de tancar el solar amb una paret d’1,2 m d’alçada i 60 cm de gruix.
  5. Les escriptures de compravenda s’han de signar davant el notari Cayetano Socías Bas.
  6. El comprador ha d’entregar al venedor lliure de tota despesa una primera còpia autèntica de l’escriptura de compravenda degudament inscrita en el registre de la propietat.

El 3 de maig de 1886, davant el notari Cayetano Socías Bas, Jaime Miró Granada Comas establí al jornaler Jaime Caldentey Juaneda, per preu de 900 pessetes, un trast de 300 m² on construí una casa que, el 1968, estava marcada amb el nombre 71 del camí de la Vileta. Confrontava amb dit camí i terres romanents (RP2, 4971-terme, 1a).


L’11 d’octubre de 1886, davant el notari Cayetano Socías Bas, Jaime Miró Granada Comas establí a Josefa Capllonch Llabrés, per preu de 900 pessetes, un trast de 300 m² on construí una casa de planta baixa, dos pisos i torre marcada amb el nombre 1 del carrer de Maribel. Confrontava amb dit carrer, el camí de la Vileta, la propietat de Jaime Caldentey Juaneda i terres romanents (RP2, 5072-terme, 1a).


El 5 de juliol de 1887, davant el notari Cayetano Socías Bas, Jaime Miró Granada Comas establí a l’enginyer Pedro Bofill Soler, per preu de 250 pessetes, el ple domini d’un trast de 171 m² on construí una casa de planta baixa, pis, pati interior i terrat marcada amb el nombre 19 del camí de la Vileta. Confrontava amb dit camí, terres romanents, una cotxeria i una casa en construcció del venedor (RP2, 5375-terme, 1a).


El 31 de desembre de 1905, davant el notari Juan Palou Coll, Jaime Miró Granada Comas establí a l’enginyer Pedro Bofill Soler, per preu de 1.300 pessetes, el ple domini d’un trast de 90 m² on construí una casa de planta baixa, pis, pati interior i terrat. Confrontava amb el camí de la Vileta, terres romanents, una cotxeria i una casa en construcció del venedor (RP2, 6551-terme, 1a).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s