Felip Villalonga Mir Pinós

Era fill de Francesc Villalonga Mir Truyols i de Maria Francina Pinós Pinós. En primeres núpcies es casà amb Maria Ignàcia Ferrandell Gual Moix i en fou filla Maria Francisca Villalonga Ferrandell (1771-1835). En segones núpcies es casà amb Maria Lluïsa Montaner Truyols i en foren fills Felip (1784-1849), Maria Ignàcia (morta «de calentura lenta y de 23 anys de edad» i enterrada el 18 d’abril de 1811) i Josep, mort «de calentura pútrida y de 27 anys de edad» i enterrat el 29 de desembre de 1814, ambdós al convent de Sant Domingo, «en la sepultura de Villalongas, construïda dins la capella de Sant Thomàs». Felip Villalonga Mir Pinós morí el 7 de novembre de 1822, amb testament que havia disposat el 20 d’octubre anterior en poder del notari Joan Oliver Mascaró.

Francesc Villalonga Mir Truyols era fill de Gaspar Villalonga Mir Puigdorfila i d’Eleonor Truyols Gual. Nasqué el 25 de juny de 1724 i fou batiat el mateix dia a la parròquia de Sant Jaume amb els noms de Francesc Príam Mariano Gaspar Nicolau Ignaci. El 30 de maig de 1745, es casà a la parròquia de Sant Miquel de Barcelona amb Maria Francina Pinós Pinós. Morí «de calentura y de 87 anys de edad» el 6 d’agost de 1810, amb testament que havia ordenat el 13 de desembre de 1802 en poder del notari Sebastià Oliver, i fou enterrat tres dies després al convent de Sant Domingo, «en la sepultura de Mirs, construïda en lo altar major de la capella del Roser».

Maria Francina Pinós Pinós era filla de Josep Alentorn, abans Pinós, Çacirera i de Josepa Pinós Urríez, marquesos de Santa Maria de Barberà. Morí el 6 de juliol de 1760, amb testament que havia disposat el 27 de febrer de 1750 en poder del notari Josep Bernad, i fou enterrada lo endemà al convent de Sant Domingo, «en lo vas de Villalongas».

Gaspar Villalonga Mir Puigdorfila era fill de Francesc Villalonga Mir i d’Anna Puigdorfila Dameto. Nasqué el 16 de setembre de 1698 i fou batiat el mateix dia a la parròquia de Sant Jaume amb els noms de Gaspar Jordi Domingo Josep Joaquim Nicolau Jaume. El 23 de maig de 1723, es casà amb Eleonor Truyols Gual, filla de Nicolau Truyols Dameto i de Caterina Gual Çanglada, marquesos de la Torre. Capbrevà els seus béns, vincles i fideïcomisos el 8 de maig de 1769 i morí intestat a Palma el 6 de novembre de 1776. Fou enterrat davall el presbiteri i grades del Sant Hospital General.

Francesc Villalonga Mir testà el 27 de gener de 1737 en poder del notari Guillem Fornés i fou enterrat lo endemà al convent de Sant Domingo, «en lo vas de sos majors».

Anna Puigdorfila Dameto era filla de Gaspar i d’Anna Dameto. Testà el 23 de gener de 1708 en poder del notari Rafel Ginard i fou enterrada el 12 de desembre de 1713 al convent de Sant Domingo, «en la capella de Sant Thomàs de Aquino».


Bibliografia
Oleza, J. (1921). Enterraments y Òbits del Real Convent de Sant Domingo de la Ciutat de Mallorca. BSALXVIII.
Oleza, J. (1923). Enterraments y Òbits del Real Convent de Sant Domingo de la Ciutat de Mallorca. BSAL, XIX.
Ramis de Ayreflor, J. (1911). Alistamiento noble de Mallorca del año 1762: Noticias genealógicas, heráldicas y biográficas de los individuos y familias continuados en el mismo. Palma: Imprenta de Amengual y Muntaner.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s