Antoni Figuera Garcia

Palma 1669-1747

Canonge. Fill del mercader Antoni Figuera Dameto, heretà una fortuna important que el convertí en un destacat benefactor de la Seu de Mallorca. Patrocinà els canelobres de plata, de Joan Matons, la sumptuosa capella i el retaule de Sant Antoni de Pàdua (1715-20), l’altar de Sant Martí i les reixes del portal del Mirador (1734). Fou rector de la Universitat Lul·liana (1745) (GEM, V, 312).

Morí el 23 de setembre de 1747, amb testament que havia disposat el 16 d’agost de 1727, en què fundà un fideïcomís a favor dels Ferrer de Sant Jordi, de la línia de Sineu, com a descendents de la seva germana Margarita, casada amb el mercader Vicenç Ferrer de Sant Jordi Gili. El primer cridat fou el seu nebot Nicolau Ferrer de Sant Jordi Figuera —doctor en drets—, qui, el 10 d’octubre següent, rebé l’inventari dels seus béns. El patrimoni del difunt consistia en unes cases situades al carrer de les Minyones Òrfenes, unes altres cases situades al carrer de la Barreteria, un forn a devora el convent de Sant Domingo, la possessió de Son Marron i altres peces de terra a Sineu i el rafal de Son Sèmola, d’unes 9 quarterades, amb una peça de terra contigua (ARM, Not. T-361, f. 259).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s