Salvador Palmada Ametller

Sant Feliu de Guíxols 1919 – Ventalló 1987

Director d’hotel i un dels pioners del turisme i de la restauració nacional a la dècada de 1950. Era fill de Mariano Palmada Fors, natural de Riudarenes, i d’Emilia Ametller Calvet, d’Aiguaviva, domiciliats a la carretera de Girona des de 1890. Es casà amb María del Rosario Sánchez Ramade Morente.

Iniciat de molt jove en el sector hoteler local, desenvolupà diversos càrrecs de rellevància i responsabilitat en grans hotels de luxe europeus, com ara el Savoy (Londres), el George V (París), l’Hostal de la Gavina (Segueró) i l’Hotel Minzah (Tànger).

Entre 1960-70, fou director dels hotels Parque (Las Palmas de Gran Canaria), Miramar (Màlaga), La Gavina (Segueró), Palace (Madrid) i Son Vida (Mallorca). Combinà l’activitat de director d’hotel amb la de titular i gestor de l’explotació dels hotels Las Palmas Palace (Illes Canàries), Al-Andalus (Torremolinos), Ritz (Barcelona), María Luisa Park (Sevilla) i Son Vida (Mallorca), entre d’altres.

Membre de Les Relais de Campagne i de l’Association Internationale des Hôtels (AIT), li foren atorgades la medalla de bronze al Mèrit Turístic i, el 1964, la medalla al Mèrit en el Treball. El 1966, fou nomenat confrare de la Chaîne des Rôtisseurs en la categoria de Maître Rôtisseur.


Bibliografia
Bussot, G. (2011). Gent d’un segle: Sant Feliu de Guíxols 1900-2000 (401 apunts biogràfics). Sant Feliu de Guíxols: Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, Arxiu Municipal, Diputació de Girona. Recuperat de http://arxiumunicipal.guixols.cat/attachments/article/6115/arxiu_guixols_bussot_gent_segle_biografies.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s